Generelt om Taijiquan

Taijiquan (eller T’ai-Chi om du vil) har sitt opphav på landsbygden i Henan provinsen sør for Beijing.

I flere hundre år trente Chen-klanen på sin kampkunst før Yang Luchan kom til byen. Han fikk på ukjent vis innpass i klanen og fikk lært seg kampkunsten deres. Siden hen dro han til Beijing og ble livvakt i den forbudte by og fikk tilnavnet ‘Uovervinnelige Yang’. Siden kampkunsten bar preg av taoistisk filosofi om forandring og ekstreme motsetninger fikk den nå navnet Taijiquan – de ultimate motsetningenes boksekunst. Yangs variant var noe endret fra Chen-familiens metode, og hans etterkommere endret den videre til det vi idag omtaler som Yang-stil Taijiquan.

Chen-klanens måte å trene på forble hemmelig, det var ikke før i 1929 at en fra Chen-klanen kom til Beijing og kunne formidle den orginale måten å trene på, det som nå kalles Chen-stil Taijiquan.

Chen-stil Taijiquan er kjent for å veksle mellom høye og dype stillinger, samt harmoniske sakte bevegelser som plutselig brytes av hurtige slag og plutselige hopp. I tillegg er Chen-stilen den eneste som har bevart en hurtig form i tillegg til den sakte formen (endel andre stilarter har introdusert slike retroaktivt).

Det er definitivt en unik kampkunst og kanskje den mest levende kampkunsten av alle Taijiquan-variantene. Chen-stil Taijiquan passer både for de som vil holde seg i form og de som ønsker å lære seg hvordan Taijiquan fungerer som kampkunst.

2 Comments

  1. Hei, jeg har ikke trent tai chi før, men lurer litt på å begynne. Er det mulig å begynne hos dere selv om oppstart var 30. august? Og går det an å komme på en prøvetime før man bestemmer seg?
    Med vennlig hilsen Liv Fugelli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*