Generelt om Taijiquan

Taijiquan (eller T’ai-Chi om du vil) har sitt opphav på landsbygden i Henan provinsen sør for Beijing.

I flere hundre år trente Chen-klanen på sin kampkunst før Yang Luchan kom til byen. Han fikk på ukjent vis innpass i klanen og fikk lært seg kampkunsten deres. Siden hen dro han til Beijing og ble livvakt i den forbudte by og fikk tilnavnet ‘Uovervinnelige Yang’. Siden kampkunsten bar preg av taoistisk filosofi om forandring og ekstreme motsetninger fikk den nå navnet Taijiquan – de ultimate motsetningenes boksekunst. Yangs variant var noe endret fra Chen-familiens metode, og hans etterkommere endret den videre til det vi idag omtaler som Yang-stil Taijiquan.

Chen-klanens måte å trene på forble hemmelig, det var ikke før i 1929 at en fra Chen-klanen kom til Beijing og kunne formidle den orginale måten å trene på, det som nå kalles Chen-stil Taijiquan.

Chen-stil Taijiquan er kjent for å veksle mellom høye og dype stillinger, samt harmoniske sakte bevegelser som plutselig brytes av hurtige slag og plutselige hopp. I tillegg er Chen-stilen den eneste som har bevart en hurtig form i tillegg til den sakte formen (endel andre stilarter har introdusert slike retroaktivt).

Det er definitivt en unik kampkunst og kanskje den mest levende kampkunsten av alle Taijiquan-variantene. Chen-stil Taijiquan passer både for de som vil holde seg i form og de som ønsker å lære seg hvordan Taijiquan fungerer som kampkunst.

2 Comments

  1. Hei, jeg har ikke trent tai chi før, men lurer litt på å begynne. Er det mulig å begynne hos dere selv om oppstart var 30. august? Og går det an å komme på en prøvetime før man bestemmer seg?
    Med vennlig hilsen Liv Fugelli

  2. Det kan du! Du kan komme på trening enten idag eller på tirsdag og prøve det ut? 🙂

Leave a Reply